ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου:

Η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου λειτουργεί σύμφωνα με τα άρθρα 15 και 16 του ν.4706/2020, τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία και των διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας.
Ο Κανονισμός Λειτουργίας της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου που έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας περιγράφει τις αρμοδιότητες, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου ως προς το ανωτέρω πλαίσιο.

Η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου αποτελεί μία ανεξάρτητη οργανωτική μονάδα εντός της ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΑΕ με σκοπό την παρακολούθηση και βελτίωση των λειτουργιών και πολιτικών της αναφορικά με το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου.

Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου είναι το σύνολο των εσωτερικών ελεγκτικών μηχανισμών (δικλείδες ασφαλείας) και διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κινδύνων, του εσωτερικού ελέγχου και της κανονιστικής συμμόρφωσης, που καλύπτει σε συνεχή βάση κάθε δραστηριότητα της Εταιρείας και συντελεί στην ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία της.

Σχετικά αρχεία
Κανονισμός Λειτουργίας Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου

Μονάδα Κανονιστικής Συμμόρφωσης:

Η Μονάδα Κανονιστικής Συμμόρφωσης αποτελεί μία ανεξάρτητη οργανωτική μονάδα εντός της ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΑΕ και αποτελεί διακριτά την δεύτερη γραμμή άμυνας με σκοπό την θέσπιση και εφαρμογή κατάλληλων και επαρκών πολιτικών και διαδικασιών ώστε να επιτυγχάνεται έγκαιρα η πλήρης και διαρκής συμμόρφωση της Εταιρείας προς το εκάστοτε ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο και να υφίσταται ανά πάσα στιγμή πλήρης εικόνα για το βαθμό επίτευξης του σκοπού αυτού. Η έκταση του ελέγχου και η ένταση με την οποία αυτός ασκείται κατά τα ανωτέρω ανταποκρίνεται στο μέγεθος και τη συνθετότητα της Εταιρείας, ενώ έχει ληφθεί υπόψη και σταθμιστεί με το προσδοκώμενο αποτρεπτικό αποτέλεσμα, το κόστος της κανονιστικής συμμόρφωσης.
Η Μονάδα Κανονιστικής Συμμόρφωσης λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο περί Εταιρικής Διακυβέρνησης, τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και τον Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας.
Οι εργασίες Κανονιστικής Συμμορφώσεως εκτελούνται από τον Υπεύθυνο Κανονιστικής Συμμόρφωσης.

Σχετικά αρχεία
Κανονισμός Λειτουργίας Μονάδας Κανονιστικής Συμμόρφωσης